Máris hullik össze a megélhetési képviselők pártja? – Kilépési hullám a Mi Hazánknál!

Még egy éve sincs, hogy a Jobbikban kudarcba fulladt, sikertelen puccskísérlet után megalakultak, de már most elkezdett szétszakadozni a Toroczkai-féle Mi Hazánk Mozgalom. Többen – köztük olyan emblematikus emberek – hagyják ott a pártot, mint például az azt alapító elnökségi tag, Devecser polgármestere, a párt Veszprém megyei elnöke.

A hétvégén egyszerre három, meghatározónak számító politikus, illetve területi vezető lépett ki a Mi Hazánk Mozgalomból

írja az Alfahír.

Orbán Imre, a párt pápai szervezetének elnöke és Veszprém Megyei Önkormányzat képviselője Facebook-oldalán – a kötelező és elmaradhatatlan Jobbik-szidás között – arról ír, hogy “nem volt jó érzés viszontlátni a Mi Hazánk Mozgalomban azokat a senkiket, akiket a Jobbikból azért szórtunk ki, mert az állandó szarrágásukkal, parttalan okoskodásukkal csak hátráltatták a munkánkat. Mikor én idejöttem, nekem nem ezt ígértétek”

Bartha Barna, a párt ceglédi vezetője is kilépett. Ő azzal indokolta a távozást, hogy “nagyon sok a Mi Hazánk Mozgalom vezetői között az olyan személy, akik miatt nem lehet más a párt, mint a Jobbik, amelyből kiszakadt”. Mint írja:

“A mozgalom tagjai annyira eltérő utat járnak, mint azt az Alapító Nyilatkozatban vállaltuk, hogy ez számomra elfogadhatatlan, munkámat a mozgalomban fölöslegesnek érzem.”

Mellettük a párt országos alelnöke, volt országgyűlési képviselő és Devecser polgármestere, Ferenczi Gábor is bejelentette a kilépést.

A politikus – aki a párt EP-listáján a hatodik helyen szerepelt – szintén az Alapító Nyilatkozatra hivatkozik, mint írja: a párt súlyosan letért az abban vállalt útról.

“Van olyan tag, aki lejáratásokkal próbálja magát előtérbe helyezni”

Ferenczi súlyos személyi konfliktusokra is felhívja a figyelmet. Mint írja:

“”Döntésemet a napokban a tagságon belüli, számomra vállalhatatlan személyi gyengeségek és gyarlóságok végképp megerősítették, nem szeretnék olyan közösséghez tartozni, ahol a bajtársiasság alapelve nem mindenkire vonatkozik. Ahol van olyan tag, aki mások – akik elvileg a bajtársai – hazugságokkal való lejáratásával igyekszik magát előtérbe helyezni, akinél az ambíció megelőzi a tehetséget, és ez a fajta hibás gondolatmenet mindenféle közösségi szankció nélkül még támogatókra is talál.””

 

Szerinte a párt így menthetetlen, ezért kilép.

Close