Lopások Orosházán, közokirat-hamisítás a gyulai határátkelőhelyen, kábítószer birtoklás Békéscsabán

Lopás vétség elkövetésével gyanúsít az Orosházi Rendőrkapitányság két fiatal férfit, mert a gyanú szerint 2021. június 29-éről 30-ára virradó éjjel Orosházán, a Páva utcában betörtek egy tárolóba. Lefeszítették az épület ajtajáról a lakatot, majd vashulladékot és egy fagyasztóládát vittek el onnan. A lopott dolgokat a rendőrök lefoglalták tőlük és visszaadták a tulajdonosnak.

Orosházán, a Tass utca és a Könd utca kereszteződésénél 2021. június 30-án 11 óra körül ellopták egy nő táskájából a pénztárcáját. A rendőrök a bejelentés után két óra alatt azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A 30 éves férfi ellen az Orosházi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

A gyulai közúti határátkelőhelyen 2021. június 30-án kilépésre jelentkezett egy bolgár állampolgár egy bolgár honosságú tehergépkocsival. A sofőr és a jármű ellenőrzését végző határrendészek megállapították, hogy a tehergépkocsihoz kapcsolt pótkocsi műszaki adatlapja hamisítvány. A Gyulai Rendőrkapitányság az ügyben közokirat-hamisítás bűntett miatt eljárást indított. A rendőrök az iratot lefoglalták és a bolgár sofőrt gyanúsítottként kihallgatták.

Békéscsabán, az Andrássy úton 2021. június 30-án 19 óra 45 perc körül a rendőrök igazoltattak egy zavartan viselkedő nőt. Az ellenőrzéskor a ruhájában kábítószer gyanúját keltő fehér port találtak, és a gyorsteszt is kábítószer-fogyasztást jelzett nála. A Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozói kábítószer birtoklása gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak, és a lefoglalt por hatóanyag-tartalmát szakértővel vizsgáltatják meg – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.