Közösségi oldalak

Belföld

Lopás Battonyán, járművezetéstől eltiltott autós Orosházán és Szarvason, garázdaság Békéscsabán

Battonyán, 2023. december 23-án délelőtt egy vásárló az egyik boltban felejtette a mobiltelefonját. Amikor visszament érte, a készülék már nem volt ott. Az üzlet biztonsági kamerájának felvételéről kiderült, hogy ki vihette el. A férfi, amikor a rendőrök megjelentek a lakásán, önként elővette a telefont és elismerte a lopást. A készülék így visszakerül a tulajdonosához.

Békés megyében 2023. december 25-én két férfi ellen indult büntetőeljárás azért, mert személygépkocsit vezettek annak ellenére, hogy eltiltották őket a járművezetéstől. Egyiküket kora délután Orosházán, a Móricz Zsigmond utcában igazoltatták a rendőrök, neki az Orosházi Járásbíróság 2023. szeptember 21-től egy évre tiltotta meg, hogy közúti járművet vezessen. A másik férfit késő este Szarvason, a Szabadság úton igazoltatták, ő 2023. december 6-tól három hónapig nem vezethetett volna.

Békéscsabán, a vasútállomáson 2023. december 25-én délután egy férfi ököllel arcon ütött egy másikat. Amikor a bántalmazott férfi kérdőre vonta, hogy miért támadt rá, az erőszakosan viselkedő ember újra ütött, kétszer mellkason vágta a könnyebben megsérült férfit. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a verekedőt garázdaság vétség elkövetésével gyanúsítja – tájékoztatta portálunkat Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.