Letartóztatva maradnak az elkövetők, akik vascsővel fejbe verték a 88 éves nénit Körösladányban

Egyetértett az Ítélőtábla a fellebbviteli főügyészség letartóztatás fenntartására irányuló indítványával az emberölés bűntettének kísérletével és rablás bűntettével vádolt Békés megyei elkövetők ügyében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a Gyulai Törvényszék azon végzését, melyben a vádemelést követően fenntartotta annak az élettársi viszonyban élő párnak a letartóztatását, akiket az ügyészség egy 88 éves, súlyos betegségekben szenvedő idős asszony sérelmére megvalósított élet és erőszakos vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével vádol.

A vádirati tényállás szerint a terheltek erőszakkal jutottak be a sértett Körösladányi otthonába, ahol az idős nőt készpénzének átadása érdekében kirívó brutalitással bántalmazták, majd értékeit elvették. A vádlottak cselekménye folytán a sértett maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett, közvetlen életveszélyes állapotba került, életét az orvosi beavatkozás mentette meg.

A vád tárgyává tett kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményekre valamint a kiszabható büntetés tartamára figyelemmel a szökés, elrejtőzés veszélye, míg a vádlottak büntetett előéletére tekintettel a bűnismétlés veszélye jelenleg is fennáll, ezért vonatkozásukban a letartóztatás tekinthető arányos és szükséges kényszerintézkedésnek. Ennél enyhébb kényszerintézkedéssel az eljárás céljai a vádlottak esetében nem biztosítható.

Az ügyben a bizonyítási eljárás a Gyulai Törvényszéken folytatódik – tájékoztatta portálunkat Dr. Lőrinczy György sajtószóvivő.