Letartóztattak egy Jász-Nagykun Szolnok megyei fideszes képviselőt!

Fehér Petra Boldog Istvánnal egy alapkőletételnél. Fotó: magyarepitok.hu

Előzetes letartóztatásba került egy Fideszes Szolnok megyei képviselő nő (Fehér Petra) a Boldog Istvánhoz köthető korrupciós ügy vonatkozásában.

Bűncselekmény, büntetőügy, letartóztatás…ezek a szavak jellemzik a hivatalos, törvényszéki tájékoztatást városunk egyik, fideszes önkormányzati képviselőjét illetően!

– írja a torokszentmiklosi.hu

Ez év szeptember elején kérdéssel/adatigényléssel fordult a Központi Nyomozó Főügyészséghez dr. Hadházy Ákos országgyűlési képviselő, azt tudakolva, hogy folyik-e olyan nyomozás, amely a Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú országgyűlési egyéni választókerületét érinti abban a vonatkozásban, hogy választókerületi települések uniós pályázatai pénzeinek a felhasználása során költségvetési csalás és korrupciós bűncselekmények elkövetésének gyanúja merült fel. Továbbá az iránt is érdeklődött, hogy amennyiben van ilyen ügy, felmerült-e a nyomozás(ok) során parlamenti vagy önkormányzati képviselők érintettsége?


Hadházy képviselőnek maga dr. Polt Péter Legfőbb Ügyész válaszolt, 2019. szept. 23-i dátumozású levelében kijelentve, hogy a feltett kérdés adatai alapján jelenleg van beazonosítható, az ügyészségen folyamatban lévő büntetőügy. A legfőbb ügyészi levél konkrét nevet vagy neveket nem említett, de az ismert, hogy a választókerület képviselője a fideszes Boldog István.

Eltelt közel két hónap és közben semmi új hír nem segítette a közvélemény tájékoztatását a büntetőügy állásáról. Mígnem az elmúlt napokban felgyorsultak az események:

Cserkeszőlő település polgármestere a közösségi oldalukon adott tájékoztatást arról, hogy 2019. nov. 27-én a Központi Nyomozó Főügyészség kutatást tartott a Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal helyiségeiben.
Majd pedig Fehér Petrával, a megyei önkormányzat egyik korábbi fideszes vezetőjével, de most is a megyei közgyűlés tagjával, Törökszentmiklós önkormányzatának képviselőjével kapcsolatosan jelentek meg ez irányú híresztelések a megyében. Ezek szerint nála szintén volt házkutatás, majd előzetes letartóztatásba helyezték. Az erre irányuló találgatásokat megerősítette, hogy Fehér Petra 2019. nov. 28-án – az SZMSZ-ben előírt előzetes jelzés nélkül! – nem vett részt Törökszentmiklós Város Önkormányzata testületi ülésén, ahol pedig helyi képviselő.

A fentiek miatt újságírói kérdésekkel fordultam a Fővárosi Törvényszék Sajtóosztályához. Ma megküldött válaszukban az alábbiakat írták:

“Tájékoztatjuk, hogy az F. P. ellen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőügyben a Budai Központi Kerületi Bíróság 2019. november 29-én – a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt – egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A rendelkezésre álló adatok szerint a terhelt megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy több Településfejlesztési Operatív Programmal kapcsolatos pályázatnál irányított, jogellenesen befolyásolt közbeszerzéseket elnyert vállalkozóktól – mint a pályázatok elbírálásában döntési folyamatra ráhatással bíró hivatalos személy – jogtalan haszonra tett szert.

A végzés indokolása szerint a bizonyítás megnehezítésének veszélye volt az, ami kizárta a letartóztatás helyett bűnügyi felügyelet elrendelését, a letartóztatást tehát a nyomozás érdeke tette szükségessé. Önmagában a szökés, elrejtőzés veszélye enyhébb kényszerintézkedéssel is kiküszöbölhető lett volna.

A végzés nem végleges.”

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!