2021.04.14 04:10

Letartóztatták, a bűnismétlő 41 éves vésztői férfit

A Szeghalmi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt kezdeményezte egy 41 éves vésztői férfi letartóztatását, aki lakóhelyén árusította a „varázsdohányt”.

A nyomozás adatai szerint a munkanélküli gyanúsított 2018. év eleje óta vésztői lakásán több személynek rendszeresen értékesített új pszichoaktív anyagnak minősülő kábító hatású szereket, amelyeket ismeretlen személytől vásárolt és postán kapott meg. Még a házánál felújítási munkálatokat végző mestert is megkínálta „varázsdohánnyal”. A gyanúsított büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő bűnismétlő.


A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt azért került sor, mert alappal feltételezhető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná, és így a bizonyítás eredményét veszélyeztetné, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását 1 hónapra elrendelte, informálta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.