Közlekedési versenyen mérték össze tudásukat a polgárőrök Mezőberényben

Jansik István és Pljesovszki János képviselheti Békés megyét az országos döntőn.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Békési Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2020. augusztus 29-én rendezte meg a XVI. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny megyei döntőjét Mezőberényben. A versenyzőket Hudák Pál r. ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese köszöntötte. Elméleti és gyakorlati feladatokban mérték össze tudásukat a polgárőrök, tesztet töltöttek, és ügyességi pályán is bizonyíthattak. Az eredményhirdetésen Ladányi Zoltán r. ezredes, a Békési Rendőrkapitányság vezetője köszönte meg a polgárőrök áldozatos munkáját és versenyen nyújtott teljesítményüket.


A legeredményesebb, a Szarvasi Rendőrkapitányság Jansik István, Pljesovszki János, Bere István és Tusjak Tamás összeállítású polgárőr csapata volt. A második helyen a békéscsabai polgárőrök végeztek, csapatuk tagjai: Szász Róbert, Roszik László, Szász Pál és Óvári Attila. A harmadik helyezett pedig a Békési Rendőrkapitányság csapata lett. A versenyzők: Gál Ferenc, Kovács János, Balog László és Nemes Márton. Az egyéni összetett verseny első és második helyezettje is a Szarvasi Rendőrkapitányság összeállításában versenyző polgárőrök közül került ki, Jansik István és Pljesovszki János személyében. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Roszik László, a Dobozi Polgárőr Egyesület tagja állhatott.

A 2020. szeptember 12-én, Budapesten megrendezésre kerülő XVI. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny országos döntőjén Jansik István és Pljesovszki János képviselheti Békés megyét.

Képgaléria