Kossuth Kör: Álljon meg Békéscsaba is egy percre június 4-én!

Mint azt portálunk korábban megírta, Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezésére Budapest leáll 1 percre, hogy méltón emlékezzen. A Kossuth Kör Békéscsabai szervezete a jelenkori politikai ellentéteket félretéve arra kéri Szarvas Péter polgármestert és Békéscsaba város önkormányzati képviselőit, hogy a képviselő-testület egyhangúlag határozzon arról, hogy 2020. június 4-én, 16:30-kor, pontosan 100 évvel a történelmi tragédiát jelentő békediktátum aláírása után, Békéscsabán is jelképesen álljon meg az élet egy percre.

Körömi János, a Kossuth Kör békéscsabai szervezetének elnöke beszél

Körömi János portálunknak úgy nyilatkozott, hogy

A Kossuth Kör Békéscsaba támogatja Karácsony Gergely kezdeményezését, és arra kérjük Békéscsaba városvezetését és a békéscsabaiakat, járuljanak hozzá maguk is, hogy egy percre álljon le a város a trianoni döntés századik évfordulóján, június 4-én, 16 óra 30 perckor. Álljon meg egy percre a tömegközlekedés, a közúti autós, biciklis és gyalogos közlekedés!

Továbbá javasoljuk, hogy ahogy 100 évvel ezelőtt a gyász miatt percekig szóltak a harangok, úgy most, ebben az egy percben, az évfordulón is zúgjanak, a Városházára pedig tűzzenek ki gyászzászlót. Az emlékezés perceiben halljuk meg egymás közelségét határon innen és túl, a múlt a jövő generációit, tegyük ezt a fővárosban, és vidéken is! Aztán az egy percnyi csend után úgy induljon tovább az élet, hogy egy kicsit közelebb vagyunk egymáshoz!

Close