Közösségi oldalak

Belföld

Rendőrségi hírek Békés megyéből

Körözés alapján és bűncselekmény gyanúja miatt történt rendőri intézkedés

A Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrjárőrei 2022. december 23-án 14 óra 30 perc körül elfogtak egy körösladányi férfit, aki ellen a Gyulai Törvényszék adott ki elfogatóparancsot. A 44 éves férfi a kijelölt időpontban nem kezdte meg a rá jogerősen kiszabott szabadságvesztése letöltését. A rendőrök Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

Volt élettársával veszekedett egy férfi 2022. december 23-án 17 óra körül Kunágotán. A vita során a kunágotai férfi megfenyegette a nőt, majd az autójával nekihajtott élettársa kocsijának, amely a ház előtt parkolt, majd egy fát is kidöntött. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság nyomozói garázdaság elkövetésével gyanúsítják a 61 éves férfit. Emellett ittas járművezetés gyanúja miatt is indult ellene büntetőeljárás, mert a helyszíni szondáztatás alkoholfogyasztást jelzett nála. Ezért a rendőrjárőrök orvosi vizsgálatra, mintavételre vitték és a jogosítványát elvették.

Kábítószer gyanúját keltő anyagot találtak a rendőrjárőrök két békéscsabai férfinál, akiket 2022. december 23-án 17 óra 30 perc körül Békéscsabán, az Orosházi úton ellenőriztek. Emellett a 18 és 20 éves fiatalnál a drogteszt kábítószer fogyasztást jelzett. A Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozói kábítószer birtoklása miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A rendőrség a tőlük lefoglalt kristályos anyagot, bélyeget és fehér port szakértővel vizsgáltatja meg.

Engedély nélkül vitt el egy személygépkocsit 2022. december 25-én 20 óra 45 perc körül egy férfi Szeghalom külterületéről. Könnyű dolga volt, mert a járműben ott volt az indítókulcs. A bejelentés után néhány perccel a rendőrök elfogták a helyszín közelében a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható vésztői férfit. A Szeghalmi Rendőrkapitányságon jármű önkényes elvétele miatt indult ellene büntetőeljárás. A rendőrök szabálysértésért is feljelentették a 23 éves férfit, mert úgy vezetett, hogy soha nem volt jogosítványa – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.