Közösségi oldalak

Belföld

Körösladányban fogták el a 43 éves Litván antennatolvajt

A zalai rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetéséhez használt gépkocsit, a szeghalmi kollégák pedig elfogták az egyik elkövetőt.

A Lenti Rendőrkapitányság nyomozást folytat nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett miatt, mivel ismeretlenek 2023. július 29-én éjszaka Csesztregen több traktorról GPS-antennákat szereltek le és vittek el. A kár értéke megközelítőleg 10 millió forint. Az elmúlt hónapokban Szentgyörgyvölgyön és Rédicsen is történt hasonló jellegű bűncselekmény.

A zalai rendőrök nemzetközi együttműködés keretében kiderítették, hogy az elkövetők egy olyan autót használnak, amelyhez két litván rendszám is tartozik, és Európa több országában is tucatnyi jeladót loptak el.

A lenti nyomozók a Békés megyei kollégáik segítségével 2023. augusztus 12-én hajnalban Körösladány közelében találták meg a keresett gépkocsit. A szeghalmi rendőrök az előlük menekülő két férfi közül az egyiket elfogták. Ő futás közben a nála lévő zsákot behajította egy bokros területre, több frissen lopott antenna került elő belőle.

A 43 éves litván férfit gyanúsítotti kihallgatását követően a zalai rendőrök őrizetbe vették, kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.