Közösségi oldalak

Belföld

Kóros elmeállapota miatt, kényszergyógykezelést kap a 84 éves dévaványai férfi

Emberölés bűntettének kísérlete miatt az előzetes kényszergyógykezelését kezdeményezte a Békés Megyei Főügyészség annak a 84 éves dévaványai férfinak, aki 2021. március 18-án életveszélyes sérüléseket okozott szomszédjának.

Az eddigi adatok szerint az idős férfi 2021. március 18-án 10 óra körül Dévaványán a szomszédját az utcán azzal a szándékkal, hogy őt megölje, oly módon bántalmazta, hogy a fekvő helyzetben lévő sértettet a kezében tartott kalapáccsal legalább 4 alkalommal fejen ütötte. A bántalmazás következtében a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az idős férfi büntethetőségét kóros elmeállapota kizárja, azonban tartani lehet attól, hogy szabadlábon hasonló, személy elleni erőszakos bűncselekményt követne el, illetve a megkísérelt bűncselekményt véghezvinné. Mivel megalapozottan feltehető, hogy kóros elmeállapota miatt a férfi kényszergyógykezelésének van helye, ezért a bűnismétlés megakadályozása érdekében a főügyészség indítványt tett az előzetes kényszergyógykezelés elrendelésére.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója legfeljebb 6 hónapi időtartamra az előzetes kényszergyógykezelést elrendelte – tájékoztatta portálunkat Dr. Havrán Ákos mb. főügyészhelyettes helyettes szóvivő.