Közösségi oldalak

Belföld

Kétnapos pályaválasztási vásáron várják a rendőrök az érdeklődőket Békéscsabán

Kétnapos pályaválasztási vásáron várják a rendőrök az érdeklődőket Békéscsabán

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság standjánál a hivatásos szolgálatról, a képzésekről minden információt első kézből megkaphatnak a diákok.

Békéscsabán több mint 20 éves múltra tekint vissza a pályaválasztási vásár, a kétnapos rendezvény 2023. október 4-én és 5-én a Csaba Parkban várja a látogatóit. Számos oktatási intézmény, munkáltató ajánlja a fiataloknak az általuk kínált lehetőségeket, illetve különböző szakmák képviselői mutatkoznak be.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság is egy külön standon fogadja a hivatásos szolgálat iránt érdeklődő pályaválasztókat, pályamódosítást tervezőket. A rendőrök szívesen válaszolnak a képzésekkel, szolgálatellátással kapcsolatos kérdésekre, és a jelentkezéshez szükséges egységcsomagot is biztosítanak a leendő kollégák számára.

A rendezvény megnyitóján, amelyen részt vett Vörös Ferenc r. ezredes, megyei rendőrfőkapitány is, a Készenléti Rendőrség Zenekara játszott. A pályaválasztási vásár mindkét napon 9-től 16 óráig tart nyitva. A szervezők körülbelül 5000 diákra számítanak és nyereményjátékot is hirdettek. A látogatók minél több standot járnak be, szakmát próbálnak ki, annál nagyon esélyük van a sorsoláson – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.