Két személygépkocsi ütközött össze a Békéscsabáról Csabaszabadiba vezető úton

Békéscsaba külterületén, 2019. május 2-án 8 óra 15 perc körül összeütközött két személygépkocsi. Az egyik autó vezetője Békéscsaba felől Csabaszabadi irányába tartott, amikor meg akarta előzni az előtte haladó személygépkocsit. Az elől haladó autó balra kanyarodott és összeütköztek.

A balesetben az egyik személygépkocsi vezetője megsérült, sérülése az elsődleges információk alapján nem súlyos. Az ütközés körülményeit, a felelősség kérdését a Békéscsabai Rendőrkapitányság vizsgálja, tájékoztatta portálunkat Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az ilyen és ehhez hasonló balesetek elkerülése érdekében a rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy a balra kanyarodó járművek vezetőinek, mielőtt megkezdik a balra kanyarodást, meg kell győződniük arról, hogy a járművük előzését nem kezdte-e meg egy másik közlekedő. Csak abban az esetben nem kell ezt megtenniük, ha párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten közlekednek, tehát a forgalom több sávon tud egy irányba haladni. Ha egy irányba egy sávon halad a forgalom, balra kanyarodás előtt még akkor is meg kell győződni arról, hogy más nem kezdte-e meg a járművünk előzését, ha egyébként szabályosan záróvonal, vagy előzni tilos tábla miatt meg sem tehetné ezt. Tehát balra kanyarodásnál is, mint a közúti közlekedésben általában, ajánlott a fokozott figyelem.