Közösségi oldalak

Belföld

Két közlekedési baleset, két ittas vezetés miatt történt előállítás

Békés megyében 2023. május 30-án két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Orosházán, a Könd utcában 14 óra után néhány perccel egy személygépkocsi vezetője úgy nyitotta ki a kocsija ajtaját, hogy annak nekiütközött egy kerékpáros gyermek. A 10 éves fiú könnyű sérülést szenvedett.

Fotó: police.hu

Magyarbánhegyesen, a Hunyadi utcában 12 óra körül egy motoros elé az út melletti bokrok közül kiszaladt egy macska. A férfi fékezett, de nem tudta elkerülni az ütközést, elütötte az állatot, elesett és súlyosan megsérült.

A rendőrök 2023. május 30-án Békés megyében két férfit állítottak elő ittas járművezetés gyanúja miatt, mindketten személygépkocsit vezettek.

Egyiküket 11 óra előtt néhány perccel állították le Kondoroson, a Csabai úton. Miután a szonda alkoholfogyasztást jelzett nála, a Szarvasi Rendőrkapitányságra vitték, ahol újabb két mérés is megerősítette az ittasság gyanúját.

A másik férfi Békéscsabán, a Forgách utcában közlekedett, amikor igazoltatták. Az ő esetében is három légalkoholmérés eredménye lett pozitív. A rendőrök mindkét férfi vezetői engedélyét elvették és büntetőfeljelentést tettek ellenük – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.