2021.04.14 03:00

Kábítószer és tiltott potencianövelővel bukott le egy férfi Dobozon


Növényi törmeléket, fehér port és Magyarországon nem engedélyezett potencianövelőt foglaltak le korábban a rendőrök egy férfi házában a Békés megyei Dobozon. A férfi a gyanú szerint másoknak is adott ezekből az anyagokból. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével gyanúsít a Békéscsabai Rendőrkapitányság egy dobozi férfit. A 49 éves férfi házában a rendőrök 2018. augusztus 10-én növényi törmeléket, fehér port és 65 doboz Magyarországon nem engedélyezett potencianövelő szert találtak. A lefoglalt növényi törmelékről és porról a nyomozás során kirendelt igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy kábítószert tartalmaznak.

A szakértői vizsgálat eredménye igazolta, hogy a férfi fogyasztott kábítószert. Az eljárás során beszerzett információk szerint másoknak is adott át tiltott szert, illetve ismerőseivel együtt fogyasztotta a bódító hatású anyagokat. A potencianövelő gélből pedig volt, aki többször is vásárolt tőle.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a dobozi férfi ellen indított nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2019. február 8-án átadta az ügyészségnek, tájékoztatta portálunkat Tűri Zsanett c. r. zászlós a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.