Közösségi oldalak

Belföld

Kábítószer birtoklása, garázdaság és ittas járművezetés miatt történt rendőri intézkedések

Orosházán, a Bajcsy-Zsilinszky utcában 2023. június 30-án 15 óra körül ellenőriztek a rendőrök egy autót, amelyben ketten ültek. Az utastérben kábítószer gyanúját keltő anyagokat találtak, amelyeket lefoglaltak. A két férfi ellen az Orosházi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Gyulán, a városerdei szabadstrandról 2023. július 1-jén 20 óra körül előállítottak a rendőrök egy férfit. Alkoholt kért a büfében, de ittassága miatt nem szolgálták ki, ezért erőszakosan viselkedett, meglökte a büfében dolgozó nőt. A 31 éves gyulai férfi ellen garázdaság vétség miatt büntetőeljárás indult.

Ittas járművezetés gyanúja miatt állítottak elő a rendőrök egy férfit 2023. július 2-án 4 óra után néhány perccel Mezőkovácsházán. Személygépkocsit vezetett, amikor leállították, igazoltatták és megszondáztatták. Miután a légalkoholmérés eredménye pozitív lett nála, a rendőrök elvették a vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene.

A 47-es számú főúton, Csorvás külterületén 2023. július 2-án 9 óra előtt néhány perccel leállítottak a rendőrök egy férfit, mert autójával gyorsan hajtott. Az intézkedéskor kiderült, hogy a vezetői engedélyének orvosi érvényességi ideje lejárt, illetve az alkoholszonda ittasságot jelzett nála. A rendőrök elvették a jogosítványát, a két szabálytalanság miatt bírságot kell fizetnie, az ittas járművezetés gyanúja miatt pedig büntetőfeljelentést tettek ellene – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.