Ittasan vezettek, egyikük balesetet okozott

Autóval akart hazamenni egy pár az egyik békéscsabai italozóból, ahol mindketten fogyasztottak alkoholt. A nő megpróbálta, de nem tudta vezetni a kocsit. A férfi átvette a vezetést és nekiütközött egy előtte haladó autónak. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Békéscsabán, a Kolozsvári utcában 2019. november 23-án 15 óra körül egy személygépkocsi hátulról nekiütközött egy másik autónak. Az anyagi káros balesetet egy férfi okozta, róla kiderült, hogy ittasan vezetett. Mellette ült a barátnője is, aki szintén ivott alkoholt. Egy italozótól indultak el, először a nő próbált vezetni. A kocsi automataváltós volt, ő pedig soha nem vezette korábban, így csak néhány métert tett meg vele. Helyet cseréltek, a férfi azonban nem sokkal később balesetet okozott. A pár először azt állította, hogy a nő vezetett, de a rendőri intézkedéskor kiderült, hogy ez nem igaz.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság mindkettőjük ellen büntetőeljárást indított és bevonták a vezetői engedélyüket. A rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az ittas járművezetés miatt indult nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2019. február 26-án továbbította az ügyészségre, tájékoztatta portálunkat Tűri Zsanett c. r. zászlós a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.