Iskolatársát rabolta ki egy 15 éves fiú Magyarbánhegyesen

Pénzt vett el egy 15 éves fiú 12 éves iskolatársától Magyarbánhegyesen. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, tájékoztatta portálunkat Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Magyarbánhegyesen, a vasútállomáson, 2019. május 14-én 14 óra 30 perc körül egy 15 éves diák megszólította 12 éves iskolatársát és pénzt követelt tőle. Látta, hogy van nála pénz, a kezében volt az az összeg, amit a vonatjegy vásárláskor visszakapott. Fenyegetni kezdte a fiút, azt mondta neki, hogy megveri, ha nem adja oda neki a pénzt. Miután nem kapta meg, megfogta a kezét, megszorította és elvette az érméket, majd magára hagyta a fiút.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei a bűncselekményről érkezett bejelentés után 2 és fél óra alatt előállították a 15 éves diákot, aki ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2019. október 22-én továbbította a Gyulai Járási Ügyészségre.