Közösségi oldalak

Belföld

Hét halottja van a kunfehértói vasúti átjáróban történt balesetnek

Hét halálos áldozata van annak a hétfő reggeli balesetnek, amelyben összeütközött egy motorvonat és egy autó Kiskunhalas és Kunfehértó között – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A rendőrség a balesetről korábban azt közölte, hogy a földúton haladó autó sofőrje és négy utasa a helyszínen meghalt. A legfrissebb információk szerint azonban az Opel Corsában heten utaztak, és az ütközést senki nem élte túl.

A motorvonat vezetőjét – aki könnyebb sérüléseket szenvedett – a mentők megfigyelésre a kiskunhalasi kórházba vitték, a személyvonat utasai és a jegykezelő nem sérültek meg. A Kecskemétről Bajára tartó InterRégió vonat Kunfehértó határában ütközött össze a személyautóval, amely egy földútról hajtott a sínekre. A Mávinform azt írta, hogy a baleset egy sorompó nélküli, andráskereszttel megjelölt vasúti átjáróban történt.

Hürkecz Zoltán főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfő délután az MTI-vel azt közölte, hogy az elhunytak azonosítása még tart; a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják. Az MTI helyszínről származó információi szerint felnőtt férfiak és nők utaztak az ötszemélyes járműben, és vélhetően voltak emberek a jármű csomagtartójában is. Az áldozatok a baon.hu portál értesülése szerint kiskunhalasi szőlőmunkások voltak, akik szüretelni indultak.

A helyszínelés és a műszaki mentés idején Kiskunhalas és Kunfehértó között vonatpótló buszok szállították az utasokat, de a vonatközlekedés már újraindult a vonalon.

12:40

Ismét járnak a vonatok Kiskunhalas és Kunfehértó között

Újraindult a vonatforgalom Kiskunhalas és Kunfehértó között, ahol reggel a Bajára tartó motorvonat összeütközött egy személyautóval – közölte a Mávinform hétfőn dél után az MTI-vel.

Azt írták: Kecskemét és Baja között fokozatosan, a délutáni órákban állhat helyre a menetrend szerinti vonatközlekedés, addig 10-20 perces késésekkel még számolni kell. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte, hogy a balesetben heten haltak meg, valamennyien a személyautóban utaztak. A mozdonyvezetőt könnyű sérülésekkel vitték kórházba.

MTI

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban

Harry Kane: az Európa-bajnoki cím az egyik legfontosabb trófea

Gareth Southgate szövetségi kapitány szerint felfelé ívelő tendenciát mutat az angol válogatott teljesítménye, Harry Kane

Alvaro Morata: az Eb megnyerésére kell koncentrálni

Alvaro Morata, a spanyol labdarúgó-válogatott csatára azt mondta, neki és csapattársainak is elsősorban az Európa-bajnokság

A Fradi öregfiúkkal ünnepeltek Dévaványán

A Fradi öregfiúkkal együtt ünnepelték szombat délután Dévaványa várossá nyilvánítása évfordulóját. A két zöld-fehér alakulat

YouTube csatorna