Hazudozásra van pénz, retro csatornára nincs! – Megszűnik az M3!

Alig öt és fél évvel indulását követően megszűnik a közmédia retrocsatornája, az M3. Iparági körökben már az év elején felröppent a hír, hogy befejezi a sugárzást az M3 retrocsatorna, bár akkor még március végi dátumról lehetett hallani. Azóta csend volt az ügyben, majd mikor a szolgáltatók elkezdték publikálni a májustól hatályos szolgáltatási feltételeiket, több közleményben is azt olvasható volt, hogy május 1-től már nem szerepel a csatornakiosztásokban az M3 retrocsatorna, az egyik szolgáltató pedig ki is emelte, hogy megszűnés miatt.

Az MTI-n keresztül az MTVA azt közölte, hogy valóban megszűnik a M3 mint lineáris tévécsatorna, és internetes videótárrá alakul.

Tovább erősödik a szabad, személyre szabott műsorválasztás lehetősége azzal, hogy a közmédia klasszikus tartalmait sugárzó csatornáját, az M3-at május elsejétől az m3.hu honlapon ingyenesen lehet elérni

– tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya az MTI-t.

Úgy fogalmaztak:

a közszolgálati média küldetése a kulturális értékteremtés és értékőrzés. Feladatai közé tartozik, hogy társadalmi és kulturális értelemben a lehető legátfogóbb médiaszolgáltatást nyújtsa. A technikai újításnak köszönhetően a néző maga állíthatja össze az általa érdekesnek tartott tartalmakat. Az a cél, hogy a nézőket segítsék a szabad műsorszerkesztésben és a választásban

– tették hozzá.

Pont azok nem fogják elérni, akik nézték…

A csatorna olyan ismert, klasszikus tartalmakkal várja nézőit az online térben, mint például A Tenkes kapitánya című kultikus sorozat, a Hölgyválasz beszélgetős műsor vagy a Beszéljünk a jövőnkről, Balogh János akadémikus ökológiai kérdéseket boncolgató tudományos műsora. Ezen kívül sok más szórakoztató műsor, színházi közvetítés, ifjúsági film és rajzfilm lesz elérhető – tették hozzá.

Ezzel csak az a baj, hogy az idősebbek nézték általában ezt a csatornát, akik egyébként koruknál fogva nagyon kevesen használják az online szolgáltatásokat. Magyarul az MTVA az idősebbeken spórol, hogy az immár megspórolt pénzből tovább hazudozzon, és kiszolgálja hazudozásaival a jelenlegi Fidesz-KDNP-s kormányt.

Close