Közösségi oldalak

Belföld

Három garázdaság, két lopás, egy magánlaksértés és egy cserbenhagyás

Békéscsabán, egy kocsmában 2023. április 6-án este összeszólalkozott két vendég, a vita közben egyikük ellökte a másikat. Az ellökött férfi beütötte a fejét és könnyű sérülést szenvedett, a másik férfi ellen garázdaság vétség miatt büntetőeljárás indult.

Orosházán, a Győri Vilmos téren 2023. április 7-én 18 óra előtt néhány perccel egy férfi megrugdosott két autót. Az egyik egy nő kocsija volt, abban nem keletkezett kár. A tulajdonos, amikor látta, hogy a férfi mit csinál, kérdőre vonta őt, erre a férfi kiabálni kezdett és a mobiltelefonjával többször fejen ütötte a nőt, könnyű sérülést okozott neki. A másik autóban körülbelül 100 ezer forint kár keletkezett. Az Orosházi Rendőrkapitányság a 44 éves kevermesi férfit garázdaság vétség elkövetésével gyanúsítja.

Békéscsabán, egy sörözőben, 2023. április 8-án 4 óra 45 perc körül szóváltásba keveredett egymással két férfi, eközben egyikük elővette az engedéllyel tartott gáz-és riasztófegyverét, majd megöléssel fenyegette a másikat. A 48 éves békéscsabai férfit a rendőrök előállították, garázdaság miatt gyanúsítottként kihallgatták és a fegyvert lefoglalták tőle.

A Békési Rendőrkapitányságra 2023. április 8-án tett bejelentést egy férfi arról, hogy Békésen, egy ház melléképületéből vastárgyakat loptak. A rendőrök elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 49 éves békési lakost. Mivel korábban követhetett el több hasonló bűncselekményt, a rendőrök őrizetbe vették.

Fűkaszát loptak egy házból 2023. április 8-a és 9-e között Dobozon. A bűncselekményről érkezett bejelentés után a rendőrök azonosították a lopással gyanúsítható férfit. Kutatást tartottak nála és megtalálták a 200 ezer forint értékű gépet, amit visszaadtak a tulajdonosnak. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 23 éves dobozi férfi ellen lopás bűntett miatt eljárást indított.

A Békési Rendőrkapitányság magánlaksértés miatt büntetőeljárást indított egy férfi ellen, mert 2023. április 9-én 16 óra körül Mezőberényben megjelent az egyik ismerősénél, és elszámolási vitájuk miatt megütötte őt. A bántalmazott férfi könnyű sérülést szenvedett.

A 44-es számú főút Békéscsaba és Gyula közötti szakaszán, 2023. április 7-én 21 óra után néhány perccel egy személygépkocsi hátulról nekiütközött egy másik autónak. Személyi sérülés nem történt, a baleset okozója azonban nem állt meg. Anélkül, hogy megnézte volna, valaki segítségre szorul-e, elhajtott a helyszínről. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei a cserbenhagyás bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható gerendási férfit elfogták és 2023. április 9-én őrizetbe vették – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.