Közösségi oldalak

Belföld

Harmadfokú veszélyjelzés lépett érvénybe keddre és szerdára a fokozódó forróság miatt

A napi középhőmérséklet vasárnap többnyire 25-26 fok körül, főként városi környezetben és a Dunántúlon helyenként kevéssel 27 fok felett alakul. Hétfőn tovább fokozódik a kánikula, már az ország délnyugati, nyugati felén 27 fok körül, vagy afelett, keletebbre 25-27 fok között várható a napi középhőmérséklet.

Zivatarok sem kizártak

Vasárnap délután az Északi-középhegység térségében, majd az északkeleti határvidéken alakulhat ki egy-egy zivatar. Este, éjszaka az északnyugati tájakon fordulhat elő egy-egy zivatar.

Hétfőn a délutáni óráktól az ország északi, északkeleti felén helyenként (a vasárnapinál nagyobb, de összességében kis számban) kialakulhatnak zivatarok. A délnyugati megyékben nem valószínű csapadék. A zivatarokat lokálisan viharos szélrohamok (60-90 km/h), jégeső, illetve nagyon kis területre korlátozódva rövid idő alatt 20-30 mm csapadék kísérheti.

Kedden is hasonló forróságban lesz részünk, a hajnali órák sem igazán hoznak már felfrissülést. A napos időt csupán néhol északon, északkeleten szakíthatja meg egy-egy zápor, zivatar a délutáni órákban. Többfelé élénk lesz a déli-délnyugati szél.

Szerdán és még csütörtökön is tombolni fog a kánikula hazánkban, továbbra is 32 és 38 fok között alakulnak a maximumok. A sok napsütés mellett szerdán csak néhol, csütörtökön elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás többfelé élénk, erős lehet.

Forrás: met.hu