Közösségi oldalak

Belföld

Gyenge mesével állt elő a szarvasi rendszámcsaló mikor lekapcsolták

Holland rendszámtáblás, magyar honosságú autóval közlekedett egy férfi Szarvason. Amikor a rendőrök igazoltatták, egy érdekes magyarázattal állt elő. A rendőrség büntetőeljárást indított ellene, az ügy vizsgálata befejeződött.

Szarvason, a Szabadság úton 2022. február 28-án 23 óra 15 perc körül ellenőriztek a rendőrök egy személygépkocsit és annak vezetőjét. Az intézkedés közben észrevették, hogy a jármű első rendszámtáblája eltér az eredetitől. Egy holland hatósági jelzés volt úgy átalakítva, hogy a bal oldalán lévő kék mezőben a kiadó állam jelzésénél az „N” és „L” betűk azonos színű matricával le voltak ragasztva azért, hogy az országjelzés „H”-nak, tehát magyarnak látszódjon.

A 19 éves békéscsabai férfi kihallgatásán azt mondta, hogy az ellenőrzés előtt valaki a házuk előtt összekarcolta az autót, szerinte akkor cserélhették ki a rendszámtábláját is, amit ő nem vett észre. Ez azonban nem bizonyult igaznak, ezért a Szarvasi Rendőrkapitányság egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt eljárást indított a fiatal ellen. A nyomozás vizsgálati szakaszában rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2022. július 20-án továbbították az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.