Gázolás miatt nem járnak a vonatok Szolnok-Cegléd és Szolnok-Újszász között

Elgázolt egy embert a Nyíregyházáról Ceglédre tartó személyvonat Szolnoknál hétfő délután – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

A helyszínelés miatt Szolnok és Újszász, valamint Szolnok és Cegléd között ideiglenesen nem közlekedhetnek a vonatok, a Budapest-Újszász-Szolnok és a Budapest-Cegléd-Szolnok-Nyíregyháza vonalon pedig késésekre kell számítani – írták. Utóbb annyit tettek hozzá, hogy a Nyugati pályaudvarról Záhonyba tartó Délibáb IC közlekedését a hatóság engedélyezte. A katasztrofavedelem.hu azt közölte, hogy a baleset a szolnoki központi pályaudvar külterületén történt. Az MTI helyszínről származó információi szerint a baleset áldozata meghalt.

19:27

A Szolnok-Újszász vonalon újraindult a forgalom

Megindult a vonatközlekedés Szolnok és Újszász között, de a Cegléd és Szolnok közötti szakaszon továbbra is szünetel a vonatközlekedés a baleseti helyszínelés miatt – közölte a Mávinform az MTI-vel hétfő kora este.

A vonatközlekedésben azért van fennakadás, mert elgázolt egy embert a Nyíregyházáról Ceglédre tartó személyvonat Szolnoknál hétfő délután, a baleset a szolnoki központi pályaudvar külterületén történt. Az MTI helyszínről származó információi szerint a baleset áldozata meghalt. A helyszínelés miatt egy ideig nem közlekedtek a vonatok Szolnok és Újszász, valamint Szolnok és Cegléd között. Kora este megindult a vonatközlekedés Szolnok és Újszász között, de a Cegléd és Szolnok közötti szakaszon továbbra is szünetel a vonatközlekedés a Mávinform tájékoztatása szerint. A baleset miatt a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon jelentős késésekkel közlekednek az esti vonatok és vonatkimaradásokkal is számolniuk kell az arra utazóknak.


A MÁV-START pótlóbuszokat rendelt a helyszínre az utasok elszállításához, de azok várhatóan csak este nyolc óra körül állhatnak forgalomba. A buszok a tervek szerint Cegléd és Szolnok között járnak majd. A Mávinform közölte azt is, a tervek szerint az InterCity vonatok Újszász-Szolnok felé is kerülhetnek, több állomáson is megállnak majd. A Záhonyba tartó Délibáb IC Szolnoktól minden állomáson megáll. A kialakult helyzet miatt a több állomáson megálló InterCity vonatok utasai hely-és pótjegy váltás nélkül utazhatnak azokon a szakaszokon, ahol a személyvonatokkal nem lehetséges az eljutás.

MTI

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!