2021.04.14 04:44

Fegyvereket, és kábítószert is találtak a kutyát agyonlövő Medgyesbodzási férfinél

Engedély nélkül tartott lőfegyverrel lőtte le szomszédja kutyáját egy férfi Medgyesbodzáson. A rendőrök a fegyverek és lőszerek mellett kábítószer gyanúját keltő anyagot is találtak a férfi házának melléképületében. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, tájékoztatta portálunkat Tűri Zsanett c. r. zászlós a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Lelőtte szomszédja kutyáját egy férfi 2018. augusztus 25-én reggel Medgyesbodzáson. Az eb bement a férfi bekerítetlen udvarára, ekkor érte a találat. A kutya gazdája, miután vérnyomokat látott a férfi háza előtt, bejelentést tett a rendőrségen. Az elpusztult állatot a rendőrök találták meg az udvar hátsó részében. A 46 éves férfi nem tagadta, hogy ő lőtte le a kutyát, de azt állította, hogy légpuskát használt. A házkutatás során azonban a rendőrök engedély nélkül tartott puskákat és lőszereket találtak nála. Emellett kábítószer gyanúját keltő anyagokat, szárított kendert és fehér port is lefoglaltak tőle. A nyomozók a férfi házához tartozó kert hátsó részében, egy fákkal sűrűn benőtt területen 29 tő kendert is találtak. A nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy a fehér por amfetamin, a szárított és élő kender növények pedig kábítószert tartalmaznak.

Fotó: police.hu

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a férfi ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett, kábítószer birtoklása bűntett és állatkínzás vétség gyanúja miatt indított eljárást. A rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában mindhárom bűncselekménnyel kapcsolatosan elvégezte a szükséges eljárási cselekményeket, és az ügyek iratait 2019. január 21-én átadta az ügyészségnek.