Elsőbbségadás elmulasztása vezetett halálos balesethez Dévaványán

Személygépkocsi ütött el egy gyalogost Dévaványán, a gyalogos férfi életét vesztette. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Dévaványán, a Gyomai utca és a Sport utca kereszteződésében, 2019. augusztus 13-án 6 óra 25 perckor egy személygépkocsi elütött egy gyalogost. Az autó vezetője balra kanyarodott, a gyalogos pedig a járda meghosszabbított vonalában át akart menni azon az úton, ahová az autó bekanyarodott. A személygépkocsi vezetője elmondása szerint nem látta a gyalogost, akinek elsőbbséget kellett volna adnia, így elütötte őt.

A férfit mentőhelikopter vitte kórházba, ahol életét vesztette. A Szarvasi Rendőrkapitányság a személyautó vezetőjét közúti baleset gondatlan okozás vétség elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az eljárás iratait 2019. november 8-án továbbította a Gyulai Járási Ügyészségre, tájékoztatta portálunkat Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Copyright © 2015-2021 KELETEN.HU – IMPRESSZUM