Elfogás Nagyszénáson, rendszámcsaló Végegyházán, lopás Dombiratoson

Nagyszénáson 2020. november 15-én, 17 óra 30 perc körül elfogtak a rendőrjárőrök egy férfit, aki ellen a Gyulai Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja adott ki elfogatóparancsot. A 44 éves debreceni férfi a kijelölt időpontban nem kezdte meg a rá jogerősen kiszabott szabadságvesztése letöltését. A rendőrök Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

Végegyházán, a Kossuth Lajos úton 2020. november 15-én, 13 óra előtt néhány perccel ellenőriztek a rendőrjárőrök egy személygépkocsit és annak vezetőjét. A német honosságú autón egy másik kocsira kiadott magyar rendszám volt. A férfit a rendőrök egyedi azonosító jellel visszaélés gyanúja miatt előállították a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságra, ahol büntetőeljárás indul ellene.

Betört egy épületbe egy férfi 2020. november 15-én, délután Dombiratoson. Először bement a nyitott kapun az udvarra, majd a ház ablakán széttörte a farácsot, leszakította a szúnyoghálót, végül betörte az üveget. A helyiségek átkutatása közben azonban egy szabadnapos rendőr és ismerőse megzavarták, tetten érték, majd a szolgálatban lévő rendőrök kiérkezéséig visszatartották. A rendőrjárőrök a 20 éves dombiratosi férfit előállították a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságra, ahol lopás gyanúja miatt indul ellene büntetőeljárás – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.