Elaludt a volán mögött, balesetet okozott

Dombegyházon összeütközött két személygépkocsi, a balesetnek egy súlyos és egy könnyű sérültje lett. A gyanú szerint az egyik autó vezetője elaludt, ezért tért át a menetiránya szerinti bal oldalra. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Balesetről értesítették a rendőrséget 2020. augusztus 2-án 16 óra után néhány perccel Békés megyében. Dombegyházon, a Sugár utcában egy személygépkocsi vezetője áttért a menetiránya szerinti bal oldalra és összeütközött egy másik autóval. Az előbbi autó az ütközés után lesodródott az útról és egy bolt előtti kerékpártárolónak, majd az üzlet falának csapódott.

A vétlen járműben két utas is megsérült, egyikük könnyű, míg a másik utas súlyos sérülést szenvedett. A balesetet okozó mezőkovácsházi autós kihallgatásán elmondta, hogy elaludt a volán mögött és már csak az ütközésre ébredt fel. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a napokban továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.