Egy élhetőbb Békéscsabát ígért Dancsó Tibor békéscsabai polgármester-jelölt

Kocziha Tünde, Dancsó Tibor, Csonki Dávid

Élhetőbbé tenné Békéscsabát, emellett a város kiegyensúlyozottabb és átláthatóbb működtetését ígérte megválasztása esetére Dancsó Tibor, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és a Párbeszéd polgármesterjelöltje csütörtökön sajtótájékoztatón.

Dancsó Tibor kiemelte, hogy több önkormányzati cég veszteségesen működik, a felügyelőbizottsági tagságot “politikai jutalomként” adják, ezen mindenképpen változtatni kell. Úgy fogalmazott: a városvezetés az új beruházásokkal van elfoglalva, a békési megyeszékhely üzemeltetéséről megfeledkeztek.

Dancsó Tibor közölte: mivel az írott programok szerinte nem jutnak el elég választóhoz, ő rövid videoüzenetekben hívta fel a figyelmet a város problémáira és tett javaslatot azok megoldására.

Csonki Dávid, a Párbeszéd békéscsabai elnöke elmondta, a videóknál több mint százezer megtekintést regisztráltak, ami egy hatvanezres településen sikeresnek mondható. 300 plakátot helyeztek ki a városban, ebből 250-et ismeretlenek megrongáltak.

“Békéscsabán ez példátlan, a korábbi kampányokban ilyen nem történt”

– fogalmazott, majd kiegészítette azzal, hogy az ügyben feljelentést is tettek, ám a rendőrség megszüntette a nyomozást.

Kocziha Tünde, a Jobbik választókerületi elnöke arról beszélt, hogy összellenzéki összefogásra készültek a kampány elején, ám ez “az egyéni ambíciók miatt” meghiúsult. Pedig az országgyűlési választás után “óriási társadalmi nyomás” nehezedett rájuk, a választók szükségesnek tartották volna az összefogást – fűzte hozzá.

Szólt arról, a csütörtökön megjelent cikkről, amely szerint rendőrségi eljárás indult a jelenlegi polgármestert, Szarvas Pétert jelölő Hajrá Békéscsaba Egyesület egyik alapítója ellen, aki július óta előzetes letartóztatásban van. Az egyesület székhelye jelenleg is a milliárdos költségvetési csalással gyanúsított alapító lakcímére van bejelentve a cikk szerint. Ez olyan súlyos ügy, hogy ha ez eljut a választópolgárokhoz, mindenképpen negatívan fogja befolyásolni a döntésüket vasárnap,  – fogalmazott Kocziha Tünde.Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!