Csonki Dávid 15 pontban szedte össze programját Békéscsabán

Csonki Dávid

Csonki Dávid a Párbeszéd Magyarországért Párt Békéscsabai koordinátora és a 12-es választó körzet DK-JOBBIK-PÁRBESZÉD közös jelöltje portálunknak elmondta, hogy harcolni fog városi szinten a bérek felzárkóztatásért, és ez által kívánja csökkenteni a dolgozói szegénységet.

Kiemelte, hogy minduntalan a szavazói bizalmat fogja szolgálni. Megválasztása esetén vállalja, hogy maximum 2 ciklus erejéig igyekszik képviselőként tevékenykedni, ennyi idő alatt megvalósulhatnak rövid és hosszú távú céljai, hiszen ez idő alatt, egy új generáció érik be, hogy folytassa a megkezdett munkát melyet majd átadni kíván. Ígéri, hogy mindig elérhető lesz a lakosság számára, havonta tart majd képviselői beszámolót és évente nyilvános vagyonnyilatkozatot tesz közzé. Amennyiben nem kerül be a testületbe, úgy az utcán fog tevékenykedni a Párbeszéd értékeit szem előtt tartva.

Csonki Dávid programja és felelősségvállalása:

1. Közlekedés: A körzetben kettő körjárat megy, mely 12 utcát fed le, tehát marad 38 utca ahol a polgároknak, nem megoldott a tömegközlekedés. Ezt szeretném bővíteni, illetve fedett buszmegállókat padokkal és kukákkal szeretnék építeni.

2. Ivókutak telepítése: Az itt élők szeretik az ártézi vizet és egyéb szempontból is fontos, szeretném, hogy 2 utcánként legyen elérhető vízforrás.

3. Szelektív szemét: A sárga kukákákat kéthetente ürítsék.

4. Parkolás: Kevés a parkolóhely a körzeti rendelőközpont, az iskolák és közösségi ház előtt, viszont van lehetőség ezek bővítésére.

5. Piactér: Az Orosházi úti piactér fejlesztése és a piacolás ösztönzése.
Online piac kezdeményezése.

6. Közösségi tér: Az Orosházi úti konditér bővítése. Futószalag telepítése, ping-pong és Tek-ball asztal felállításával, illetve egy gyermek kosárlabda pálya építésével.

7. Az állatorvosi ügyelet szakszerű meg szervezésesért fogok dolgozni.

8. A Csaba Ügyeleti KFT bővítése mely során Jaminában is létesülne egy ügyeleti szoba melyben szakképzett gondozók tudnának éjszaka segíteni az itt élőknek, szociális háló igény szerinti megszervezése.

9. ÚJ szociális otthon létrehozásáért fogok lobbizni.

10. Bánya Tavak: Ez az 52 hektáros nagy múltú agyagbányászatból visszamaradt területnek jelenleg rendezetlen tulajdonviszonyai vannak, melyet rendezni kívánok. A lakosság beleegyezésével elgondolkodhatunk ökopark, tanösvény, gyermektábor, családi park megvalósításának lehetőségén.

11. Környezetvédelem: a körzet illegális szemétlerakatainak felszámolása.
A nemrégiben kezdeményezett faültetési program anyagi támogatása és fizikai munka hozzájárulása az ültetéshez.

12. Minden olyan kezdeményezést támogatni fogok mely zöldebbé teszi a várost, célom hogy Békéscsaba a következő önkormányzati ciklusban az 5 legzöldebb város listájába kerüljön.

13. Lég szennyezés csökkentése.

14. Petíciót gyűjtök a Jaminai, burkolat nélküli utak leaszfaltozásáért.

15. Szociális segítségnyújtás, a hajléktalanok, mély szegénységben élők részére.