Csökkent a fertőzöttek száma a Magyarbánhegyesi Fogyatékosok Otthonában

A térség lakossága érdeklődéssel és aggodalommal figyeli a fejleményeket, a Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum Magyarbánhegyesi Fogyatékosok Otthonában kitört tömeges koronavírusos megfertőződést követően.

Mint ismeretes az intézményben 88 ellátott és 33 dolgozó koronavírus tesztje lett pozitív a Nemzeti Népegészségügyi Központ november 11-i tájékoztatása alapján. Az eset kapcsán, ahogy vidéken lenni szokott, azonnal elindult a szóbeszéd és egymástól eltérő információk láttak napvilágot és többen tettek említést a vírusfertőzés okozta elhalálozásról is.


A SZGYF kérésre megküldött tájékoztatásának értelmében, a Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum Magyarbánhegyesi Fogyatékosok Otthonában a november 20-i adatok alapján, 81 ellátott és 18 dolgozó aktív fertőzött. Jelenleg egy ellátottat kezelnek kórházban. A koronavírus-fertőzöttség aránya csökkent, a legtöbb érintett tünetmentes.

Az intézmény a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megtette, a fertőzés továbbterjedésének megelőzése érdekében az NNK aktuális eljárásrendje, valamint az EMMI által kiadott utasítás előírásait folyamatosan teljesíti. Az ehhez szükséges védőeszközök rendelkezésre állnak, azokat a fenntartó biztosítja. Az ellátás szintén zavartalan, a műszakbeosztás megoldott. Azon kérdésre, hogy történt-e elhalálozás a COVID 19 koronavírus megbetegedés, vagy annak szövődményes megbetegedésének a következtében az SZGYF részéről nem kaptam tájékoztatást.