2021.04.14 04:16

Csengeri Lajos: A FIDESZ kiszolgáltatottá, kizsákmányolttá teszi a magyar munkavállalókat!

Csengeri Lajos A Jobbik Gyulai alapszervezetének elnöke Önkormányzati képviselő

Mint tudjuk a Kósa Lajos-féle Munkatörvénykönyv módosítást bizottsági szinten 7 igen, 4 nem szavazattal elfogadta a Fideszes többség. Egyenes út vezet, hogy a parlamenti kétharmad megszavazza a 400 órás túlóraplafont. Ami rendes munkaidőnek számító bérpótlék nélküli túlórát jelenthet, és 3 évre emelkedő túlórakeretet. A hab a tortán, hogy kollektív szerződés sem szükséges a túlmunka elrendelésére. Természetesen a szakszervezetek meghallgatása nélkül történik mindez.

– És mi van mindez mögött?

A Sargentini-jelentés elfogadása után, az Európa Néppárt kizárással fenyegette meg a Fideszt. De, mivel ezzel a törvénymódosítással a Fidesz kormány eladja és teljesen kiszolgáltatottá, kizsákmányolttá teszi a magyar munkavállalókat a német multiknak, már napirenden sincs a Fidesz kizárás. A családok évének kinevezett évben mást nem kaptunk csak kilakoltatásokat és 400 órás túlóraplafont.

Én dolgoztam az átkosban szombatonként, kommunista szombatokon. Akkor sem voltam tőle elragadtatva, de még fiatal voltam, család nélkül és elhittem, hogy az ország ez által jobb lesz. Lehet, hogy jobb lett, de én nem vettem észre. Valószínűleg addig privatizálták és szétlopták. Ma már az a véleményem családosan, hogy a velük töltött idő jelent mindent. Nincs pénz ami pótolhatja a nélkülük eltöltött perceket, órákat!

És mind ezt azért tegyük és fogadjuk el, hogy a Fidesz a multiknak rabszolgának adjon el bennünket?

Hát nem ! Akinek módja és lehetősége van rá legyen ott minden megmozduláson amit szerveznek!

Petőfit idézve:

A MAGYAROK ISTENÉRE ESKÜSZÜNK, RABOK TOVÁBB NEM LESZÜNK!

– nyilatkozta portálunknak Csengeri Lajos, a Jobbik Gyulai alapszervezetének elnöke, Önkormányzati képviselő