Közösségi oldalaink

Belföld

Büntetés súlyosítását indítványozta a nagymamája életét kioltó nő ügyében a másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség

Az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék ez év 2019. április 11. napján meghozott elsőfokú ítéletében a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és kifosztás bűntette miatt 20 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a 37 éves tiszakécskei elkövetőt.


A vádlott 2017 novemberében pénzkeresési szándékkal kereste fel sarkadkeresztúri nagyszülőjét. Kölcsönös sérelmeik, illetve amiatt, hogy a sértett nem adott kölcsönt a vádlottnak, közöttük szóváltás alakult ki. Az órákon át tartó vita során a vádlott elhatározta, hogy bántalmazni fogja a sértettet, ezért a szerszámos kamrából magához vett egy baltát, melyet kabátjába rejtve a sértett konyhájába ment, ahol miután a sértett neki hátat fordított, a baltával két alkalommal a sértett fejére sújtott. Miután a sértett a bántalmazást követően még nem vesztette életét, kevéssel később a vádlott annak fejére további öt alkalommal lesújtott. A sértett a bántalmazás következtében elhalálozott. A vádlott ezt követően nagymamáját a rajta lévő ékszerektől megfosztotta és egyéb értéktárgyait is táskájába csomagolta. Az elkövető ingatlanból történő távozását a néhai sértett odaérkező hozzátartozói akadályozták meg.

A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla nem ítélte alaposnak a fellebbezéseket, ezért az elsőfokú ítélet jogerőre emelkedett, tájékoztatta portálunkat Dr. Lőrinczy György sajtószóvivő.

További hírek a kategóriából: Belföld

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!