Bódult állapotban, jogosítvány nélkül vezetett

Büntetőeljárást indított a rendőrség egy tizenéves fiú ellen, mert elvitt egy autót, amiben benne volt az indítókulcs. A fiúnak nincs vezetői engedélye, ráadásul kiderült, hogy a történtek idején kábítószert fogyasztott. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Nyitva hagyott autót vitt el egy tizenéves fiú egy ház elől 2020. december 25-én délelőtt Békésen, a Kodály Zoltán utcából. A kocsiban benne volt az indítókulcs. Az akkor 16 éves fiatalembertől, miután előállították, mintát vettek, mert felmerült a gyanúja annak, hogy bódultan vezetett. Az igazságügyi szakértői vizsgálat eredménye ezt igazolta. A bódult állapotban elkövetett járművezetés mellett jármű önkényes elvétele és kábítószer birtoklása bűncselekmények miatt is eljárás indult ellene.

Emellett, mivel nincs vezetői engedélye, szabálysértés miatt is feljelentést tettek ellene a rendőrök. A bűncselekmények ügyében indult nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a Békési Rendőrkapitányság 2021. szeptember 20-án továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Copyright © 2015-2021 KELETEN.HU – IMPRESSZUM