Békéscsabán és környékén három nap alatt 133 gyorshajtót mértek be

Békéscsabán és környékén három nap alatt 133 gyorshajtót mértek be a rendőrség sebességmérő műszerei. Voltak, akik 90 helyett közel 150-nel hajtottak. A gyorshajtás veszélyes, ezért ismételten kérnek mindenkit, hogy közlekedjen szabályosan!


Három nap alatt, 2020. május 8-a és 10-e között összesen 133 gyorshajtót mértek be a rendőrség sebességmérő műszerei Békéscsabán és a város határában. A szabálytalankodók között voltak olyan személygépkocsi-vezetők, akik majdnem 150-nel mentek. Egyikük 142, a másik autós 146 km/h sebességgel hajtott, mindkettőjüket a 47-es számú főúton mérték be – tájékoztatta portálunkat Lipták András r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A gyorshajtás növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Ez a szabálytalanság Békés megyében is évek óta a három vezető baleseti ok között van, 2020 első negyedévében a rendőrség elsődleges adatai szerint a megyében gyorshajtás miatt történt a legtöbb személyi sérüléssel járó közlekedési baleset. A 98 balesetből 39-hez az elsődleges megállapítás szerint sebességtúllépés vezetett.

A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat, és ne hajtsanak gyorsabban a megengedettnél, mert a szabálytalanság növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Vigyázzanak magukra, utasaikra és legyenek tekintettel közlekedő partnereikre is!

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!