Békéscsabán és Füzesgyarmaton is ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök

Békés megyében, 2019. szeptember 20-án személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés a rendőrségre, tájékoztatta portálunkat Tűri Zsanett c. r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Békéscsabán, a Gyulai útról 2019. szeptember 20-án 0 óra 35 perc körül előállítottak a rendőrök egy békéscsabai férfit. Személygépkocsit vezetett és a helyszíni ellenőrzéskor a szonda alkoholfogyasztást jelzett nála. Mivel a további mérések is megerősítették az ittasság gyanúját, a rendőrök büntetőfeljelentést tettek ellene. A férfit emellett helyszíni bírság megfizetésére is kötelezték, mert a vezetői engedélyét nem tartotta magánál.

Szintén ittas járművezetés gyanúja miatt állították elő a rendőrök azt a férfit is, akit 2019. szeptember 20-án, 8 óra előtt néhány perccel igazoltattak Füzesgyarmaton a Rákóczi utcában. Elektromos kerékpárral közlekedett, amikor a rendőrjárőrök megállították és a légalkoholmérés eredménye pozitív lett nála. A férfit a mért értéknek megfelelően közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték.

Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, nemcsak saját magát, hanem közlekedő partnereit, utasait is veszélyezteti. A rendőrség rendszeresen tart ellenőrzéseket azért, hogy a szabálytalankodókat kiszűrje a forgalomból. Ezért a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten kéri, hogy ha alkoholt ittak, ne vezessenek!