Békéscsaba is részt vesz a Virágos Magyarország versenyen!

Csütörtök délelőtt tájékoztatta a sajtó képviselőit Szarvas Péter polgármester, hogy Békéscsaba városa idén ismét megméretteti magát a Virágos Magyarország versenyen. A polgármester elmondta, hogy Békéscsaba visszatérő versenyző, az immár 26 éve megrendezésre kerülő versenyen, amelyen már több rangos díjat is nyert a város.

Az elmúlt években végzett magas színvonalú környezetszépítési munka eredményeképpen 2017-ben Békéscsabát a Belügyminisztérium különdíjával ismerték el.

Békéscsaba törekvése összhangban áll a verseny szellemiségével

Szarvas Péter kiemelte, hogy Békéscsaba városa évről-évre szépül, a zöldfelületek gondozottabbak, virágosabbak, mint korábban. A település gondozottsága, virágosítása a lakosok, helyi közösségek, civil szervezetek, intézmények aktív együttműködése nélkül nem jöhetett volna létre. Az igényes zöld lakókörnyezet kialakításával válik Békéscsaba zöld, élhető és szerethető várossá, nem csak a békéscsabaiak, hanem az ide érkező vendégek számára is. A zsűri a szakmai értékelésekor fokozottan figyel a település gondozottságára, tisztaságára, egységes képére. A nap során a Városháza munkatársaival megtekintik a Békéscsaba köztereit, a Széchenyi Ligetet és a Csaba Parkot is.