2021.04.14 03:43

Balesetek, piás sofőr, és közokirat-hamisító adott munkát a Békés megyei rendőröknek

Közlekedési balesetek, ittas járművezetés gyanúja, szabálysértés és közokirat-hamisítás miatt történt rendőri intézkedések.

Békés megyében, 2018. december 6-án két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. Kondoros külterületén, 9 óra 30 perc körül összeütközött egy tehergépkocsi és egy személygépkocsi. A balesetben hárman könnyebben megsérültek. Békéscsabán, az Urszinyi Dezsőné utca és a Deák utca kereszteződésében, 12 óra 15 perc körül egy kerékpáros férfi nem adott elsőbbséget egy személygépkocsinak és összeütköztek. A kerékpáros férfi elesett és könnyű sérülést szenvedett.

Újkígyós külterületén, 2018. december 6-án 12 óra körül egy kisteherautó hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító személyautónak. A balesetben senki nem sérült meg, de a tehergépkocsi vezetőjénél alkoholfogyasztást jelzett a szonda, ezért a rendőrök az újkígyósi férfit előállították orvosi vizsgálatra és mintavételre.


Füzesgyarmaton, az Ady Endre utcából, 2018. december 6-án 13 óra 30 perc körül előállítottak a rendőrök egy férfit. Személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy a rendőrség 2019. augusztus 2-áig eltiltotta a járművezetéstől. A Szeghalmi Rendőrkapitányság a 44 éves férfit járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés miatt őrizetbe vette és három napon belül bíróság elé állíthatja.

A gyulai közúti határátkelőhelyen, 2018. december 6-án 16 óra 45 perc körül egy román férfi kilépésre jelentkezett egy bolgár honosságú tehergépkocsival. Az ellenőrzést végző rendőrök megállapították, hogy a jármű műszaki érvényességét igazoló adatlap hamis. A 27 éves I. Mihailt ezért előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók közokirat-hamisítás gyanúja miatt kihallgatták, informálta portálunkat Feuerwerker Béla a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.