Balesetek Békéscsabán, ittas járművezetés Békésen, kábítószer birtoklás Tótkomlóson

Békés megyében 2020. szeptember 26-án két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Békéscsabán, a Bartók Béla út és a Tulipán utca találkozásánál 9 óra 45 perc körül egy elektromos kerékpáros férfi a piros jelzés ellenére behajtott a kereszteződésbe, és összeütközött egy szabályosan közlekedő személygépkocsival. A mentők a 74 éves férfit, aki a gyanú szerint ittasan biciklizett, súlyos sérüléssel vitték kórházba.

Pár perccel később szintén Békéscsabán, a Gyulai úton két személyautó ütközött össze, az egyik jármű utasa könnyebben megsérült.

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2020. szeptember 26-án 23 óra 15 perc körül Békésen, a Szigetvári utcában. Egy személygépkocsi vezetőjénél jelzett pozitív értéket az alkoholszonda. Az autóst a rendőrjárőrök előállították a Békési Rendőrkapitányságra. További két légalkoholmérés is megerősítette az ittasság gyanúját, ezért elvették a vezetői engedélyét, és büntetőfeljelentést tettek ellene.

Kábítószer gyanúját keltő anyagot találtak a rendőrök egy férfinél 2020. szeptember 26-án Tótkomlóson. Az Orosházi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt nyomozást rendelt el, és a lefoglalt anyagot igazságügyi szakértővel vizsgáltatja meg – tájékoztatta portálunkat Lipták András r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.