Közösségi oldalak

Belföld

Baleset, ittas járművezetés gyanúja és engedély nélküli vezetés miatt intézkedtek a rendőrök

Békés megyében 2022. szeptember 8-án két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Tarhos külterületén 10 óra 45 perc körül egy kisteherautó vezetője azért, hogy elkerüljön egy másik járművel történő ütközést, elrántotta a kormányt, ami után lesodródott az útról és árokba csúszott. A kistehergépkocsit vezető férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Orosházán, a Szőlő körúton 19 óra előtt néhány perccel egy autós lesodródott az útról és oszlopnak ütközött. A mentők a jármű vezetőjét könnyű sérüléssel vitték kórházba.

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2022. szeptember 8-án Kondoroson, a Csabai úton és Szeghalmon, a Bocskai utcában. Előbbi helyszínen 8 óra 30 perc körül, míg az utóbbinál 9 óra 45 perc körül állítottak meg a rendőrjárőrök egy-egy személygépkocsit vezető férfit.

Mindkét esetben a helyszíni szondáztatás alkoholfogyasztást jelzett náluk. A Kondoroson történt intézkedés során a kondorosi férfit orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték. A Szeghalmon ellenőrzött jármű vezetőjénél pedig a további légalkoholmérések igazolták azt, hogy ő is ittasan vezetett. A rendőrség mindkettőjük ellen büntetőfeljelentést tett, a szeghalmi autóstól a jogosítványt is elvették.

Békéscsabán, az Urszinyi Dezsőné utcában 2022. szeptember 8-án 20 óra körül előállítottak a rendőrjárőrök egy békéscsabai férfit. Motorkerékpárt vezetett annak ellenére, hogy a jármű vezetésére érvényes jogosítványa nincsen. A 21 éves férfit a Békéscsabai Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette, és engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt a rendőrök három napon belül bíróság elé állíthatják – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.