Baleset Gyomaendrődön, autólopás Orosházán és körözés alapján történt elfogás az országhatáron

Könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset Gyomaendrődön, autólopás Orosházán és körözés alapján történt elfogás az országhatáron.

Gyomaendrőd külterületén, a Hármas-Körös gátja mellett 2021. augusztus 6-án egy motorkerékpárral közlekedő férfi nem vett észre egy kidőlt fát és nekiütközött. A férfi könnyű sérülést szenvedett.

Az Orosházi Rendőrkapitányságra 2021. augusztus 6-án 8 óra 18 perckor tett bejelentést egy férfi arról, hogy néhány perccel korábban Orosházán, a Töhötöm utcából ellopták az autóját. A kocsiban benne hagyta az indítókulcsot, amíg bement egy üzletbe. A rendőrök a bejelentéstől számított két órán belül megtalálták a kocsit, 9 óra 40 perckor Orosházán, a Tél utcában állították le. Egy kunszentmártoni férfi vezette, aki ittas volt és nincs jogosítványa, mert korábban eltiltották a járművezetéstől. A rendőrök a 38 éves férfit előállították, lopás, ittas járművezetés, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene és őrizetbe vették.

Közokirat-hamisítás miatt körözött román állampolgárt fogtak el a rendőrök 2021. augusztus 7-én 2 óra 30 perc körül a lőkösházi vasúti határátkelőhelyen. A 26 éves férfi egy nemzetközi vonat utasaként kilépésre jelentkezett. Az ellenőrzését végző határrendészek megállapították, hogy az egyik budapesti kerületi rendőrkapitányság elrendelte a körözését, ezért előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.