Baleset és ittas járművezetés Békéscsabán, egyedi azonosító jellel visszaélés gyanúja Orosházán

Békéscsaba külterületén 2020. december 22-én 16 óra 45 perc körül egy személygépkocsi letért az útról és egy földdombnak ütközött. A járművet vezető férfi könnyebben megsérült. A baleset okát és körülményeit a Békéscsabai Rendőrkapitányság vizsgálja.

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2020. december 22-én 2 óra 45 perc körül Békéscsabán, az Andrássy út és a Szigligeti utca kereszteződésében. Egy személygépkocsi vezetőjénél jelzett alkoholfogyasztást a szonda. Az 58 éves férfit a rendőrök előállították, majd miután a Békéscsabai Rendőrkapitányságon végzett további légalkoholmérések eredménye is pozitív lett nála, elvették a vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene.

Orosházán, a Hegedűs István utcában 2020. december 22-én 9 óra 45 perc körül ellenőriztek a rendőrjárőrök egy személygépkocsit és annak vezetőjét. A gyanú szerint a 24 éves férfi az autó rendszámtábláját kicserélte és egy másik személyautó hatósági jelzését rakta fel. Az Orosházi Rendőrkapitányság egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el. A rendőrök a rendszámtáblát lefoglalták – tájékoztatta portálunkat Lipták András r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.