Az izraeli kémbotrány miatt a Jobbik összehívja a nemzetbiztonsági bizottságot

Stummer János összehívja a nemzetbiztonsági bizottságot a Direkt36 cikkében bemutatott izraeli kémprogram miatt, amivel például a kormány kritikusait és újságírókat is lehallgattak

– írja a bizottság elnöke a Facebookon.


„Kezdeményezzük, hogy a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésen hallgassa meg a kormány adott ügyben felelős politikusait és az illetékes szolgálatok vezetőit: tételes válaszokat akarunk kapni a cikk minden felvetésére, mert amennyiben a kormány nem képes érdemben cáfolni az állításokat, akkor azokat tényként fogjuk kezelni”

– áll a bejegyzésben.

Stummer azt írja, hogy ha a kormánytagok vagy a kormánypárt bizottsági tagjai bojkottálják az ülést, akkor arra beismerésként tekintenek majd.

Vasárnap jelent meg a Telexen a Direkt36 és tizenhat másik szerkesztőség közös oknyomozó riportja, amiben arról számolnak be, hogy hogyan hallgattak le és figyeltek meg többek között újságírókat, vagyonos üzletembereket, jogvédőket világszerte egy Pegasus nevű izraeli kémprogrammal.

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!