Aláírásukkal hitelesítették választási szövetségüket a pártok Békéscsabán

Mi, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt békéscsabai vezetői a mai napon aláírásunkkal hitelesítettük választási szövetségünket, ezzel lezártuk a tárgyalásokat az őszi önkormányzati választáson történő indulással kapcsolatban. A 2018-as országgyűlési választás eredményéből levontuk a szükséges következtetéseket.

Meghallottuk az emberek szavát, és az ideológiai különbözőségeket, párt és egyéni érdekeket félretéve törekedtünk a megállapodásra. Nehéz időszakon vagyunk túl, de kijelenthetjük, hogy minden meghozott döntésünknél az a közös cél vezetett minket, hogy, a közgyűlési többség megszerzésével megtörjük a Fidesz egyeduralmát, ezzel lebontsuk a NER helyi rendszerét. Akik ezt a célt komolyan gondolták, azok léptek ma hivatalosan is szövetségre. A „Békéscsabai Ellenzéki Összefogás” egy olyan, a társadalom legszélesebb rétegéből érkező, városunkért felelősséget érző csapat, amely minden választókerületben méltó kihívója a kormánypárti jelölteknek.

– írják közös közleményükben az érintettek.

POLGÁRMESTER JELÖLT, 7. SZ. EGYÉNI VK.: DANCSÓ TIBOR: Békéscsabai, 53 éves vállalkozó, 3 leánygyermek édesapja. Szakmája szerint gépészmérnök, de az elmúlt 25 évben legtöbbet kisebb-nagyobb magáncégek felsővezetőjeként dolgozott. 8 éve politizál aktívan. A választókerület lakóinak képviselete mellett nagyobb figyelmet szeretne fordítani a helyi kis-és középvállalkozásokra, támogatásukra.

1. sz vk.: SIN ÁRPÁD: Békéscsabán született, 41 éves. Feleségével és 3 kisgyermekével Gerlán élnek. Kőfaragóként dolgozik, szabadidejében szívesen vállal fotózást, aktívan sportol: úszik, kerékpározik. Gyakran tapasztalja, hogy a várost körülvevő mellékutak, kerékpárutak állapota siralmas, ezért a külterületeken élők életszínvonala rosszabb a belvárosban élőknél. Egyik fontos feladatának ezen városrészeken élők életminőségének javítását tartja.

2. sz. vk.: KOLLÁROVSZKY JÁNOS: 44 éves, 3 gyermekes édesapa. Műszaki végzettségével középvezetőként dolgozik egy fémipari vállalkozásban. A személy-és vagyonvédelmi szakmában is tevékenykedett, s több mint húsz éven keresztül harcművészetekkel foglalkozott. A munka és a sport megtanította arra, hogy a kitűzött célért hogyan kell becsületesen küzdeni a végsőkig. Ezzel a szellemiséggel kíván harcolni az emberek érdekeiért.

3. sz. vk.: KOCZISZKY LÁSZLÓ: Békéscsabán született, 64 éves, 5 gyermekes családapa. Családjával harminc éve él Fényesen. Dolgozott a Békés Megyei Jókai Színház műszaki vezetőjeként, a békéscsabai és a Békés megyei Szuperinfó alapítója, valamint az első helyi kereskedelmi rádió elindítója. Jelenleg (játék) szoftverfejlesztéssel foglalkozik. 2014-ben független képviselőként jó eredménnyel mérette meg magát a választókerületben. Elsősorban a fényesi és a kertvárosi lakosság érekében kíván kreatívan és hatékonyan dolgozni.

4. SZ. VK.: DRIENYOVSZKI ZSUZSANNA: 63 éves békéscsabai nyugdíjas pedagógus, házas, két gyermek édesanyja. Korábban a József Attila Általános Iskola, majd a Lencsési Általános Iskola tanítója volt. Célja független képviselőjelöltként, az élhető, tiszta lakótelep kialakítása, valamint a lakótelepi közterületek karbantartásának biztosítása, a lakosok érdekeinek képviselete.

5. SZ. VK.: MÁK BEÁTA: 52 éves pedagógus, két felnőtt gyermeke van. Az oktatáson kívül az egészségügyben dolgozott ápolónőként, jelenleg egy középiskolában tanít történelmet és kommunikáció-magyar nyelv és irodalmat. Az oktatás, a város kulturális életének továbbfejlesztése, az egészségügy és a környezetvédelem kérdése fontos a számára.

6. SZ. VK.: DR. SZÁNTÓ JÁNOS: Békéscsabai születésű nyugdíjas agrármérnök. Különböző mezőgazdasági üzemekben dolgozott. Választókerületében sok a lakótelepen élő nyugdíjas és az alacsonyabb jövedelemből élő gyermekes család. Legfőképpen az ő érdekükben szeretne tenni a közgyűlésben.

8. SZ. VK.: HARASZTOSNÉ TÓTH MÓNIKA: 46 éves, pedagógus, férjével két középiskolás gyermeket nevelnek. Az oktatáson kívül a közigazgatásban is dolgozott, most felnőttképzéssel foglalkozik. Az átlátható és számon kérhető közéleti tevékenység mellett a környezetvédelem és az élhető város kialakítása fontos a számára pl. a földes utcák, balesetveszélyes járdák aszfaltozásával.

9. SZ. VK.: KOCZIHA TÜNDE: Tősgyökeres békéscsabai, két felnőtt lánya van, 25 éve él a családjával a választókerületben. 9 éve önkormányzati képviselő, és az Egészségügyi és Szociális Bizottság tagja Tavaly az országgyűlési választáson jóval az országos átlag felett teljesítve, 33%-ot ért el. Célja továbbra is az építő,
együttműködő képviselői munka. Egyik legfontosabb feladatnak az önkormányzati cégek ellenőrizhetőbb és sokkal hatékonyabb működését, és a közpénzek, uniós és egyéb fejlesztési források felhasználásának átláthatóbbá tételét tartja.

10. SZ. VK.: GAJDOS KATALIN: Békéscsabán született, több, mint 20 éve él Jaminában. Okleveles közgazda, számítógépes programozó végzettséggel jelenleg könyvelőként dolgozik. 2 lányától 4 unokája van. 1994-1998 között önkormányzati képviselő, és a gazdasági és a pénzügyi ellenőrző bizottság tagja volt. Tudását és tapasztalatát pénzügyi, gazdasági területen szeretné a választópolgárok érdekében felhasználni.

11. SZ. VK.: MEDOVARSZKI ÁDÁM: Békéscsabai születésű, nyugdíjas gazdálkodó. 25 éve élnek Jaminában a családjával. Munkás származása miatt a gépiparban és mezőgazdaságban dolgozott. Azért vállalta az ellenzéki összefogás jelölését, mert széles ismeretsége révén ismeri a jaminaiak problémáit. Szeretné ezt a városrészt élhetőbbé tenni. Hisz az ellenzék erejében és győzelmében.

12. SZ. VK.: CIBLIK DÁVID: 27 éves helyi lakos. Egészségügyi és vendéglátói végzettsége megszerzése óta Békéscsabán dolgozik. Célja egy fejlődő, környezettudatos város megvalósítása. Zöldpártiként a jövő városát szeretné építeni, ahol szívesen alapítanak családot a fiatalok.

Copyright © 2015-2021 KELETEN.HU – IMPRESSZUM