A VÉDA rendszer buktatta meg a körözött autót és vezetőjét Orosházán

A VÉDA rendszer azonosított egy körözött autót Orosházán. A rendőrök rövid időn belül megállították a járművet és ellenőrizték a vezetőjét, akit szintén köröztek és a gyanú szerint ittasan és jogosítvány nélkül közlekedett.

Orosházán felállított VÉDA kamerák alatt haladt át egy személygépkocsi 2021. július 25-én 15 óra 30 perc körül. A rendszer az autó rendszáma alapján jelzést küldött a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy körözött járművet azonosított. Az ügyeletvezető azonnal küldte a közelben szolgálatot teljesítő gépkocsizó járőröket, akik rövid idő alatt megtalálták a keresett autót és megállították Orosházán, az Észak utcában. A jármű vezetőjét a rendőrök előállították az Orosházi Rendőrkapitányságra, majd értesítették a körözést elrendelő Kunszentmártoni Rendőrkapitányságot.

Az ellenőrzéskor a rendőrök megállapították, hogy a 38 éves kunszentmártoni férfi ellen lopás miatt körözést adott ki szintén a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság. A személygépkocsi vezetőjénél a szonda alkoholfogyasztást jelzett és a további mérések is megerősítették az ittasság gyanúját. Ezért a rendőrjárőrök az autós ellen büntetőfeljelentést tettek. Emellett a férfivel szemben szabálysértés miatt is indul eljárás, mert vezetői engedélye soha nem volt. Az Orosházi Rendőrkapitányság nyomozói az autó vezetőjét őrizetbe vették, a járművet pedig lefoglalták és átadták a tulajdonosnak – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.