A nyílt utcán csoportosan bántalmaztak és raboltak ki egy embert Mezőberényben

Négyfős csoport állított meg Mezőberényben egy férfit, aki a kerékpárját tolta. Az idősebb férfit a társaság egyik tagja bántalmazta, míg a másik elvette tőle a táskáját, amelyben iratok, telefon és készpénz volt. A rendőrök elfogták őket, közülük hármat kifosztás gyanúja miatt őrizetbe vettek.

Bántalmazásról értesítették 2020. október 27-én, délután a rendőrséget Békés megyében. Egy idősebb férfi tolta hazafelé a kerékpárját Mezőberényben, a Thököly úton, amikor négyen megállították. Egyikük megrúgta és megütötte a férfit, aki a földre esett. Ezután a csoport másik tagja pedig elvette tőle a táskáját, amelyben iratok, telefon és készpénz volt.

A rendőrök még aznap, késő este előállították a négyfős társaságot a Békési Rendőrkapitányságra, ahol kifosztás gyanúja miatt indult büntetőeljárás ellenük. A csoport tagjai közül hármat őrizetbe vettek a rendőrök. A házkutatások során a nyomozók megtalálták és lefoglalták az elvett telefont, amelyet visszaadnak a tulajdonosnak. A bántalmazott férfi könnyebben megsérült – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.