A Liberálisok Békés megyei elnöke is indul az előválasztáson

A Magyar Liberális Párt Békés megyei elnöke, Dr. Fülöp Zoltán is indul az előválasztáson a Békés megyei 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületben.

A Békéscsabán élő, ellenzéki politikus fő célja az, hogy megállítsa a térség leszakadását és az egyre nagyobb mértékű elvándorlást. Az ellenzéki összefogás tagjaként részt kíván venni az egyre nagyobb mértéket öltő korrupció felszámolásában, a magyar jogállamiság és a demokrácia helyreállításában.

Dr. Fülöp Zoltán

Az elmúlt 10 évben Békés megye Európa egyik legszegényebb régiójává vált. Ahhoz, hogy ebből az állapotból ki tudjon törni, jelentős infrastrukturális fejlesztésekre és célzott támogatásokra van szüksége ennek a vidéknek. Erre viszont csak akkor nyílhat esély, ha sikerül 2022-ben leváltani a kormányt.

Fülöp Zoltán 1967-ben született Békéscsabán, a Pázmány Péter Egyetemen szerzett jogi diplomát, majd a pécsi egyetem infokommunikációs szakirányú továbbképzését is elvégezte. A rendszerváltás idején a békéscsabai Fidesz alapító tagja volt, de 1992-ben kilépett a pártból. 2000-ben az SZDSZ-hez csatlakozott, majd 2013-ban a Magyar Liberális Párt békés megyei vezetőjének választották. Jelenleg a Liberálisok ügyvivői testületének a tagja. A helyi ellenzéki megmozdulások rendszeres szónoka és szervezője. 2019-ben az önkormányzati választáson az MSZP, az LMP és a Mindenki Magyarországa Mozgalom közös jelöltje volt.