2021.04.14 04:52

A Fideszes Simonka bizalmasa: Aki nem Fideszes, azt el kell pusztítani!

Fotó: László Attila

Tegnap délelőtt Battonyán 9 órakor kezdődött annak a fideszes önkormányzati képviselőnek az ügye, aki 2016-ban, hátulról leütött egy, a Jobbik Magyarország Mozgalomhoz tartozó embert, mert nem egyezett a politikai véleménye az övével. A bíróságot Dr. Futó Ildikó bírónő vezette. Az 1. rendű vádlott B. László Pusztaottlakai önkormányzati képviselő és társai, egy kukoricával téli zsákkal úgy ütötték le hátulról a sértettet, hogy az elvesztette az eszméletét.

Egy tanú szerint miután leütötték, ketten megfogták, majd a harmadik tovább ütötte. Az eset Pusztaottlakán a kis vegyes bolt előtti padoknál történt. A bíróságon az is kiderült, hogy az eset egy még 2016. júniusában, egy politikai jellegű szóváltást követően történt, informálta portálunkat László Attila a MÖM elnöke.


Információnk szerint az 1. rendű vádlott a jelenleg szintén a vádlottak padjára jutó Fideszes Simonka György bizalmasa volt akkoriban, és feltehetően a mai napig jó ismerősök.

A másik két társ tettes, a másod és harmadrendű vádlottak két akkori helyi lakos volt. A vád ellenük csoportosan társtettesként elkövetett közösség tagjai elleni erőszak, és könnyű testi sertés. A bűnösséget a bíróság megállapította. Az 1 rendű vádlott 2 év 4 évre felfüggesztve, 2. rendű 2 év 3 és fél évre felfüggesztés. 3. rendű 2 év 3 évre felfüggesztés.

Tanúvallomás alapján, a Pusztaottlakai Önkormányzati képviselő ezt kiabálta:

„aki nem Fideszes azt mindet ki kell nyírni, büdös Jobbikos kipusztítalak Pusztaottlakáról.”

A tanúvallomások mellet bizonyítékként, orvos szakértői vélemény, illetve videofelvétel is bizonyította, a Fideszes képviselő tetteit. Míg a 2-3 rendű vádlott elfogadta az ítéletet, addig Simonka György bizalmasa az 1. rendű vádlott 3 nap gondolkodási időt kért vagyis az ő ítélete meg nem jogerős.

Három ügyvéd volt jelen a tárgyaláson, ahol az ügyész középtételt kért amúgy bűntettesnek. ami 6 év de az nem függeszthető már fel. Az ügyész is gondolkodik 3 napot tudtuk meg László Attilától.