Közösségi oldalaink

Belföld

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kettőse az ország legjobb helyszínelői!

Juhászné Gyurcsán Zsuzsanna r. törzszászlós (b) és Bánszki Gábor r. főtörzsőrmester (j)

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kettőse bizonyult a legjobbnak a IX. Országos Baleset-helyszínelő Versenyen.

Kilencedik alkalommal rendezte meg 2019. szeptember 23-a és 25-e között az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága az Országos Baleset-helyszínelő Versenyt. A megmérettetést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szervezte meg Hajdúszoboszlón. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot Juhászné Gyurcsán Zsuzsanna r. törzszászlós, az Orosházi Rendőrkapitányság baleset-helyszínelője és Bánszki Gábor r. főtörzsőrmester, a Békéscsabai Rendőrkapitányság helyszínelője képviselte.

A háromnapos rendezvényen a huszonegy résztvevő csapatnak elméleti és gyakorlati feladatokat is meg kellett oldaniuk. Az első napon az elméleté volt a főszerep, itt egyrészt szakmai felkészültségükről, másrészt KRESZ tudásukról kellett számot adniuk a versenyzőknek. A második napon gyakorlati feladatok következtek, ahova a szervezők a legkülönfélébb baleseti szituációkkal készültek. Volt például három járművet érintő baleset, helyijáratos busz és személygépkocsi balesete, hamisított rendszámmal közlekedő autós, és éjszakai nyomkutatás fényképezéssel. Ez utóbbi feladat érdekessége az volt, hogy a versenyzőknek egy speciális nyomrögzítési technikát, a fényfestést kellett alkalmazniuk.

A Békés megyei helyszínelők országos verseny gyakorlati részében a legjobb eredményt érték el a csapatok között, így megkapták a legjobb gyakorlati feladatvégrehajtásért járó különdíjat. Mivel az elméleti megmérettetésen is kiemelkedően teljesítettek, a verseny összesítésében az első helyen végeztek.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei az idei évben számos szakmai versenyen állhattak fel a dobogó legfelső fokára, Juhászné Gyurcsán Zsuzsanna r. törzszászlós és Bánszki Gábor r. főtörzsőrmester kiváló teljesítményének köszönhetően pedig a baleset-helyszínelők legjobbjainak járó vándorserleg is egy évre Békés megyébe került.

police.hu

További hírek a kategóriából: Belföld

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!