Közösségi oldalak

Belföld

Három közlekedési baleset, három könnyű és egy súlyos sérült

Az elsőbbségi szabályok be nem tartása vezetett ütközésekhez.

Békés megyében 2022. május 19-én három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre, mindhárom ütközés elsőbbségadás elmulasztása miatt történt.

Békéscsabán, a Bajza utca és a Gyulai út kereszteződésében, 7 óra után néhány perccel egy balra kanyarodó személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy másik autónak és összeütköztek. A balesetben a vétlen autós sérült meg, állapota az elsődleges információk alapján nem súlyos.

Békéscsaba külterületén, a Dobozi úton 11 óra 45 perc körül egy személygépkocsi vezetője le akart kanyarodni egy bekötőútra, de a manőver megkezdése előtt nem engedte el a neki szemből érkező autót. Összeütköztek, majd a járművek nekicsapódtak egy álló autómentő teherautónak. Az elsőbbségadást elmulasztó autóst súlyos, életveszélyes sérüléssel vitték kórházba, a másik kocsi vezetője könnyű sérülést szenvedett.

A harmadik baleset 16 óra előtt néhány perccel történt Békéscsabán, a Szabolcs utca és a Szarvasi út kereszteződésében. Szintén az elsőbbségi szabályok megsértése miatt két személygépkocsi ütközött össze, és az egyik jármű vezetője könnyebben megsérült – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.